2011. július 27., szerda

Arduino UNO klón (AVR-Duino/UNO, ATMega328) - Jelenlegi ára: 7 950 Ft


Az Arduino egy nyílt forrású gyors prototipizáláshoz ideális mikrokontrollermodul.
A modul az Arduino kínálatában háromnegyed éve jelent meg, Magyarországon csak itt és a forgalmazó honlapján érhető el. A központi chip ATMega328P jelű 32KByte programmemóriát tartalmaz, míg az USB illesztésért a szabadon programozható ATMEGA8U2 chip felel.
A panel használata a világos felépítésű elektronikának és jól értelmezhető programnyelvnek köszönhetően könnyen és gyorsan elsajátítható. Hirtelen elterjedése interaktív művészeti alkotásokban, hobbi alkalmazásokban és gyors vezérléstechnikai megoldások kivitelezésében egy jól kiépült nemzetközi tudásbázist hozott létre, hozzáférhetővé téve az elektronika egyszerű használatát minden érdeklődő számára.
Ki ne akart volna saját termosztátot, önálló hőmérőt építeni? Vagy a napkollektor vezérlését - végre - saját kézbe venni? Saját Midi illetve USB-s irányító-eszközt építeni? Ki szeretné mindezt egyszerűen, saját kézben tudni? Erre (is) válasz az Arduino rendszer.
Az Arduino szabad szoftveres környezetet kifejezetten amatőr, kezdő, elektronika iránt érdeklődő embereknek találták ki. Az Atmel AVR mikrokontroller család egyes elemein futó környezet segítségével egyszerűen és könnyen kezdhetjük el a fejlesztést. Hardware kialakítása azonban professzionális alkalmazok írására is lehetőséget nyújt (pl. Modellautó-vezérlés, házfelügyeleti rendszer, ethernetesfelületű intelligens lakás) - csak a fantázia szab ennek határt.
A használathoz nem szükséges még programozó sem, az áramkör azonnal használható!
Sokrétű működése miatt a ki- és bemenetein keresztül fel tudja venni a kapcsolatot bármilyen jellegű szenzorral és programjának megfelelő válaszadásra képes, meghajtva lámpákat, motorokat, kijelzőket... A mikrokontrollert Arduino, Bascom-AVR, ASM (AVR-Studio), C (WinAVR), Pascal (micropascal) nyelven is lehet programozni. Az Arduino egyedülálló áramkörként is működtethető, vagy összekapcsolható számítógéppel amin Flash, Processing, MaxMSP, GarageBand illetve egyéb soros kommunikációra képes programokkal képes együttműködni.
Az Arduino márkanév védett, így az eredeti-gyári áramkör az AVR-Duinonéven került forgalomba.
A modul készreszerelten, azonnali használatra készen van!
Az csomag tartalma:
- AVR-Duino panel (Az arduino név jogvédettsége miatt), USBcsatlakozóval és ATMega328 központi és ATMega8U2 USB illesztő chippel készreszerelten (az eredeti ardunino ajánlással megegyezik az áramkör)
- Mintaalkalmazás gyűjtemény CD-vel,
- USB kábel.
Az AVR-DuinoUNO az elektronikában kezdőket és középhaladókat segít abban, hogy látványos, hasznos ötleteiket megvalósítsák, összekapcsolják a számítógépet (vagy a mikrokontrollert) a környezettel. Vezérelhetünk motorokat, világítást, érzékelhetünk hőmérsékletet, nyitást, stb. A Java alapú fejlesztőkörnyezet segítségével ez szinte gyerekjáték.
Garancia:
A készülékek kipróbáltan, működőképesen kerülnek a vásárlóhoz, köszönhetően a magyarországi gyártó több mint 5 éves AVR-ek területén szerzett szakmai tapasztalatának (a gyártó a legnagyobb magyarországi Bascom-AVR programozással foglalkozó oldal szerkesztője, mely Arduino programozásban is jártas). A termékkel a kötelező egy éven túl újabb egy év garancia is jár!
Szállítás:
Személyes átvétel Budapesten a XVIII. kerületben illetve egyeztetés után a kék metró (M3) vonalán lehetséges, ennek nincs külön költsége. Lehetőség van még postai utánvétre illetve előre utalás után ajánlott levélben való kézbesítésre. Az eszköz a XVIII. kerületben előzetes egyeztetés után ki is próbálható, ahol számos hasznos műszaki tanács is megosztásra kerül.



Jelenlegi ára: 7 950 Ft

Az aukció vége: 2011-08-14 08:29
. Arduino UNO klón (AVR-Duino/UNO, ATMega328) - Jelenlegi ára: 7 950 Ft

Fontos